Modificaties

Gepersonaliseerde verbeteringen en/of veranderingen

Bij Helfferich wordt er ook aandacht besteed aan modificaties. Dit betekent dat er door Erik nog verbeteringen en/of veranderingen kunnen worden aangebracht, nadat de auto uit de fabriek geleverd is. Het kan zo zijn dat er bij nader inzien toch ruimte is voor verbetering of er is inmiddels een nieuwere techniek beschikbaar. Het is ook mogelijk dat u als klant nieuwe wensen heeft.

U zult zich nu misschien afvragen hoe het mogelijk is dat een nieuw fabrieksproduct niet perfect is. Hier kunnen meerdere redenen voor zijn, zoals:

  • De tijd is simpelweg op, omdat er bijvoorbeeld een presentatie van de nieuwe auto gepland staat.
  • Ingenieurs zijn bij het ontwerp van de auto voornamelijk gefocust geweest op het circuit en hebben hierbij de wensen van de particulier uit het oog verloren. Zo wil een particulier ook vaak garanties op het gebied van stabiliteit en veiligheid, twee factoren die op een andere manier een rol spelen bij het circuit.
  • Bij het ontwerpen en produceren van een auto zullen altijd compromissen gesloten moeten worden, waardoor een auto niet bij de wensen van iedere klant past.

 de Voorschakelweerstand

 Een concreet voorbeeld van een modificatie is het monteren van een andere voorschakelweerstand. Deze zal langer meegaan, reguleert een constante motortemperatuur en zorgt voor een beter functioneren van de airconditioning.

de Uitlijning

Een ander voorbeeld van een modificatie is het verbeteren van de uitlijning. Hierdoor wordt een betere wegligging op hoge snelheden bevorderd. Daarnaast geeft dit ook meer stabiliteit op hoge snelheden en is de auto minder gevoelig voor spoorvorming. Dit kan zeker een verbeterpunt zijn bij de huidige Maserati modellen zoals de Ghibli, Quattroporte en Granturismo. Deze hebben zeer brede banden en zijn daardoor meer gevoelig voor spoorvorming en instabiliteit.

Zo zijn er nog veel meer punten waarop Ferrari, Maserati of KTM verbeterd kan worden nadat ze zijn vrijgegeven vanuit de fabriek. Helfferich biedt ruimte voor modificaties en zal er altijd naar streven om perfectie te bieden voor iedere klant.