Over ons

van passie werk maken

In 1988 is Erik Helfferich begonnen, vanuit zijn ouderlijk huis, in het oude Koetshuis aan de Grebbedijk in Wageningen, om van zijn passie later zijn werk te maken.

Het begon allemaal met het restaureren van een oude Alfa Romeo Spider voor een bevriende arts. Na het zien van het resultaat wilden een aantal collega artsen net zo’n prachtige auto. Hierdoor voelde de bevriende arts zich niet meer uniek en besloot opnieuw de hulp in te schakelen van Erik. Hij vond een Ferrari in Amerika en vroeg Erik om deze te gaan bekijken en te importeren.

Voor het verkrijgen van de onderdelen voor de Ferrari, ging Erik naar Italië. Hier kwam hij pas in contact met Maserati. Deze “wolf in schaapskleren” sprak Erik erg aan. De relatief lage aanschafprijs, uiterst verfijnde (motor)techniek, de enorme power maar vooral ook zijn gedistingeerde uiterlijk, zorgden ervoor dat de liefde van Erik voor dit merk was geboren.

Na enkele jaren groeide de hoeveelheid werk ontzettend en stond de tuin bij zijn ouderlijk huis zo vol met auto’s, dat een verhuizing naar de Industrieweg 36 te Wageningen onvermijdelijk was. Rond 2000 werd ook deze locatie te krap, inmiddels hadden vele Maserati en Ferrari bezitters hun weg naar Helfferich gevonden. Het was lastig om een goede centrale plek in Nederland te vinden, maar na lang zoeken viel ons oog op een geschikt punt. Een prachtig bedrijventerrein werd gevestigd langs de A50 te Heteren. Omstreeks 2006 konden wij hier terecht. Vol inspiratie hebben wij hard gewerkt aan het hedendaagse Helfferich aan Hooiland 11 te Heteren. Benieuwd geworden? Kom gerust langs!  

Ingeschreven
KvK Arnhem 09064874

BTW nr
NL 8122.39.647.B01

Bankgegevens
ABN AMRO Iban NL30 ABNA 0611 0671 37
BIC / SWIFT ABNANL2A

Openingstijden:
Dinsdag t/m vrijdag van 9.00 –  12:00 en 13:30 – 16.30, zaterdag van 9.00 – 12.00 op afspraak.

Ferrari Portofino
Maserati Ghibli Granlusso
Maserati GranTurismo Stradale