Geschiedenis

De geschiedenis van Ferrari

Het begon allemaal in 1923, het moment dat Enzo Ferrari startte als testcoureur bij Alfa Romeo. De verantwoordelijkheid over het gehele raceteam werd aan hem overgedragen. Om dit in goede banen te leiden, richtte hij een vereniging op genaamd: Scuderia Ferrari. In het Nederlands gelijk aan ‘renstal Ferrari’. Na het behalen van vele successen, was het voor Enzo Ferrari tijd om Alfa Romeo te verlaten eind jaren 30.

In eerste instantie richtte hij Auto Avio Construzione op, omdat hij, door een overeenkomst met Afla Romeo, voor vier jaar de naam Ferrari niet mocht gebruiken. In 1943 verhuisde Enzo Ferrari van Modena naar Maranello, de plaats waar vandaag de dag nog steeds de thuisbasis van Ferrari gevestigd is. Hier begon hij met bouwen aan de eerste Ferrari 125 S, die na twee jaar hard werken klaar was in 1947.

In 1950 startte de formule 1 en Ferrari was direct aangemeld als deelnemer. In ’51 won Ferrari dan ook de eerste GP met José Froilán González achter het stuur. Het jaar daarop werden ze wereldkampioen met Alberto Ascari. Hierna werden er met Ferrari nog vele successen behaald tot op de dag van vandaag.

Het bekende logo van Ferrari met het steigerende paard is ter nagedachtenis aan Francesco Baracca, een geëerde piloot uit de Eerste Wereldoorlog. Hij had het steigerende paard als schild/symbool op zijn vliegtuig staan. De ouders van Francesco Baracca ontmoetten Enzo Ferrari na de race in 1923 die Enzo won in zijn Alfa Romeo op het Saviocircuit. Enzo heeft zijn schild toen overgenomen als logo voor Ferrari maar dan met een gele achtergrond, als verwijzing naar zijn eerdere woonplaats Modena.

 

Helfferich & Ferrari

Een bevriende arts vroeg Erik om hulp om zijn wens in vervulling te laten gaan. Hij had namelijk een Ferrari 308 uit Amerika op het oog. Erik is voor hem afgereisd naar Phoenix en bracht het steigerende paard over zee naar het pittoreske Wageningen. Vervolgens vertrok Erik naar Italië voor de onderdelen voor de Ferrari en daar ontpopte zijn liefde voor Ferrari. Inmiddels is er ruim 30 jaar ervaring opgebouwd en zijn alle benodigde tools en apparatuur in huis om iedere Ferrari optimaal te servicen en onderhouden.