Nieuwe website
Maserati
Ferrari
KTM

Over Helfferich


In 1988 is Erik Helfferich begonnen, vanuit het ouderlijk oude Koetshuis aan de Grebbedijk in Wageningen, om van zijn passie zijn werk te maken.

Het begonnen allemaal met het restaureren van een oude Alfa Romeo Spider van een bevriende arts. Vele collega artsen wilden ook zo’n mooie auto en op verzoek ging Erik voor deze bevriende artsen naar Amerika om een Ferrari te importeren.
Voor het verkrijgen van onderdelen ging Erik naar Italië, hier kwam hij in contact met Maserati. Deze “wolf in schaapskleren” Sprak Erik erg aan. De relatief lage aanschafprijs, uiterst verfijnde (motor) techniek, de enorme power maar vooral ook zijn gedistingeerde uiterlijk, zorgden ervoor dat de liefde voor dit merk was geboren.

Na enkele jaren groeide het werk zo dat een verhuizing naar de Industrieweg 36 te Wageningen onvermijdelijk was. Rond 2000 werd ook deze locatie te krap, inmiddels hadden immers vele Maserati & Ferrari bezitters hun weg naar Helfferich gevonden. Lang, heel lang hebben we gezocht naar een goede centrale plek in Nederland en eindelijk vonden we die plek. Een prachtig bedrijventerrein zou er gevestigd worden langs de A50 te Heteren. Maar helaas in eerste instantie leek het zo te zijn dat wij hier geen plek zouden kunnen bemachtigen, tot omstreeks 2006.
Toen pakte we al onze inspiratie en kwamen tot wat het hedendaagse Helfferich aan het Hooiland 11 te Heteren is.

“A wide experience in fast cars”

Twitter
Twitter
Twitter
CONTACT

Bezoekadres: Hooiland 11, 6666 MJ Heteren
Postadres: Postbus 22, 6666 ZG Heteren
Tel. 026-389 1 389, Fax 026-472 0204
E-mail: info@helfferich.nl
OPENINGSTIJDEN

Maandag t/m vrijdag van 8.00 - 17.00 uur
Zaterdag van 9.00 - 13.00 uur of op afspraak